Eurovision 2020MagazinNews

2020 Eurovision’u canlı izlemek isteyenler için rehber, Rotterdam’a gitmek;

Eurovision 2020 mayıs ayında Hollanda’nın Rotterdam şehrinde yapılacak. “Akla gelen ilk soru neden Amsterdam’da değil, gitmişken bir de Orayı gezerdik”. Bu sorunun çeşitli cevapları var.  Mayıs ayında Amsterdam’da birçok farklı uluslararası organizasyon yapılacak. Örneğin Formula 1 Grand Prix, International Art fair bunlardan en çok turist getirecek olanları diyebiliriz. 2018’de 8.7 milyon turist sayısı ile rekor kıran şehir 2030’da 43 milyon turist geleceğini hesaplayarak turizmle mücadele masası kurmuş. (Darısı İstanbul’un başına) Hal böyle olunca Eurovision coşkusu Hollanda’nın diğer küçük şehirlerine kalmış. Birçoğu İstanbul’un ilçelerinden çok daha küçük sayılabilecek bu şehirlerden seçilen ise Rotterdam oldu.

Rotterdam Hollanda’nın ikinci büyük şehri. Yüzölçümü Amsterdam’dan daha büyük. Nüfusu 585.046 (2007) hatta bu nüfusun yüzde 8’i Türk. Avrupa’nın en büyük limanına sahip olması nedeniyle ülkenin ticaret merkezidir.

Peki ya Eurovision’un burada yapılması iyi mi yoksa kötü mü oldu? 2020’de, Mayıs ayında büyük show’u ya da önceki yarı finalleri izlemeye gidecekseniz sizi neler bekliyor?

Ulaşım;

Shengen vizesi ile gidebileceğiniz şehre direkt uçabilirsiniz. Rotterdam’a uçmak isterseniz 1000 – 3000 tl. arasında bir gidiş dönüş bileti alabilirisiniz. Tabi bu aldığınız döneme göre az çok değişebilir.

Peki daha ucuz bir uçak bileti alabilmek için neler yapabiliriz? Amsterdam’a uçup oradan 4 – 5 euro ile bir otobüs bileti alarak Rotterdam’a ulaşabilirsiniz? Yaklaşık 45 dk mesafede. Amsterdam uçak biletlerini gidiş dönüş ortalama 700TL’ye bulabilirisiniz. Tabi zaman zaman gerçekleşen kampanyaları takip etmekte fayda var. Özellikle Pegasus firmasından bu kampanyalar sayesinde Amsterdam’a 300 – 400 tl’ye bile bilet bulma şansınız olabiliyor. Bu biletler daha çok İstanbul üzerinden. Diğer şehirlerden yapılacak uçuşlar için aktarma ücreti eklemeniz gerekebilir.

Peki nerede konaklayacaksınız?

Konaklama: İşte asıl mesele de bu. Rotterdam bir ticaret şehri. Ancak sandığınız kadar çok otel yok. Olanlar ise oldukça pahalı. Hostel derseniz belki 15 adet vardır. Benim araştırmalarıma göre 7 adet var. Fiyatları ise 10 yataklı bir odada Eurovision döneminde kalmak isterseniz (12  – 17 Mayıs 5 gece üzerinden düşünelim.) ortalama 4000tl. Ancak boş yatak bulursanız şanslısınız. Çünkü hemen hemen hepsi dolu şimdiden. Ama enseyi karartmayın. Ortalama 8000 tl ödeyerek 3 yıldızlı bir otelde şehre 7 – 15 km mesafede kalabilirsiniz. (Küçük bir şehir için uzak mesafe)

Şehir merkezinden başka yerde kalamam. Oraya kadar gitmişim Eurovision coşkusunu yaşamalıyım derseniz ortalama 20.000Tl’yi gözden çıkarmalısınız. Evet yanlış duymadınız fiyatlar bu şekilde. Ne var canım. Airbnb’den ev kiralarım ucuza kalırım dediğinizi duyar gibiyim. Ancak Rotterdam’da bu da pek ucuz sayılmaz evler ortalama gecesi 2500 tl. Ama bu evde 4 kişi kalma şansınız var. Evde yemek pişirip yeme içme masrafından da düşünce yine de daha karlı bir duruma geliyor Airbnb seçeneği.

Yeme / İçme konusunun lafı açılmışken bundan da bahsedelim.  Her şeyi Euro üzerinden ödeyeceğinizi düşünürsek bir akşam yemeği için ortalama 12 – 18 euro’yu gözden çıkarmalısınız. Ortalama 100Tl. bir akşam yemeği için kişi başı ödemeniz gerekecektir. (Pizza – hamburger gibi bir şey tercih ederseniz. Ama yok et yemeği gibi bir şey isterseniz fiyatlar otomatik olarak katlanacaktır.) 

            Eurovision Bilet Fiyatları: Geçtiğimiz sene en ucuz bilet 800Tl, en arkalar idi. Ve biletler satışa çıktıktan 1 saat sonra tükenmişti. Az sayıda olan bu biletleri yakalayabilirsiniz. Bu fiyat iyi bir fiyat. Ama 1500Tl’yi gözden çıkarmakta fayda var.

Bu fiyatları göz önünde bulundurarak seyahatinizi planlayabilirsiniz. Erken davranmakta fayda olduğunu unutmayın. Gün yaklaştıkça bu fiyatlar çok yükselecek.

Son söz, Bu eşsiz deneyimi yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim. Kesinlikle değiyor!

 

Serdar Saatman : EurovisionDream /Infe Turkey Editörü

Facebook Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com