Genel Kategori

SERTAB ERENER’DEN ACİL EYLEM ÇAĞRISI

 

Sertab Erener iklim değişikliği, yoksulluk, eşitsizlik gibi dünyanın karşı karşıya geldiği sorunlara dikkat çekmek ve dünyayı korumak için “Who’s Gonna End”( Kim Bitirecek) şarkısıyla acil eylem çağrısı yaptı. 

    Toplumsal ve çevre konularında duyarlılığıyla bilinen Sertab Erener UNDP Türkiye Ofisi (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ) ile ortak yürüttüğü proje kapsamında “Who’s Gonna End” adlı İngilizce şarkı yayınlandı. Şarkı aracılığıyla Erener iklim değişikliği ile mücadele etmek, yoksulluğa son vermek, eşitliği desteklemek ve gezegenimizi korumak için acil eylem çağrısında bulundu. 

  Sözlerini Sertab Erener’in abisi Serdar Erener’in yazdığı, müziğini Emre Kula ve Sertab Erener’in bestelediği şarkıda sanatçıya gitarda Emre Kula, bas gitarda Alp Ersönmez, tuşlu çalıgılarda Ozan Yılmaz eşlik etti. Kaydını Ozan Yılmaz’ın, düzenlemesini Emre Kula’nın, mix’ini Erener’in solisti olduğu Oceans of Noise grubu ile beraber çalıştığı Grammy adaylığı olan prodüktör Joel Hamilton’un, mastering’ini Grammy ödüllü mastering mühendisi Adam Ayan’ın  yaptığı şarkı dijital platformlarda yayınlandı. 

  Kapak fotoğrafını Gürdeniz Bursalı’nın çektiği single kapak tasarımını Yağız Genç yaptı. Sanatçınının styling’ini ise Sertab Erener’in uzun zamandır çalıştığı Burak Ertaş’a ait. Şarkının klibi çok yakında UNDP Türkiye Youtube kanalında yayınlanacak. 

DÜNYAYI DAHA İYİ BİR YER YAPMAK İÇİN MÜZİĞİ KULLANMAK İSTEDİM.”

  İklim değişikliğinin gezegenin sınırlarını zorladığını belirten Sertab Erener   “Böyle durumlarda da en çok acıyı her zaman en yoksullar çekiyor. İşte bu nedenle, bir sanatçı ve bir kadın olarak, dünyayı herkes için adalet ve eşitlik içeren daha iyi bir yer yapmak amacıyla müziği kullanmak istedim” dedi. 

  UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, yaptığı açıklamada, gezegeni kurtarmak için zamanın azaldığını belirterek, “Bu bağlamda Sertab Erener’in eylem çağrımıza ortak olarak, mesajımızı değişim talep etme gücüne sahip yeni ve daha büyük bir kitleye ulaştıracak, idealist sözleri ve harika müziği olan bir şarkıya dönüştürmesinden büyük gurur duyuyoruz” dedi.

WHO’ GONNA END

Söz: Serdar Erener

Beste: Emre Kula & Sertab Erener

Gitar: Emre Kula

Bas Gitar: Alp Ersönmez

Tuşlular: Ozan Yılmaz

Kayıt: Ozan Yılmaz

Mix: Joel Hamiltone

Mastering: Adam Ayan

Who’s gonna end the  poverty?

Who’s gonna feed the hungry?

Who’ s gonna be gender free?

Who’s gonna make the food healthy?

 

Who’s gonna teach us to read? 

Who’s gonna keep water clean?

Who’s gonna make the future clean?

Who’ s gonna keep energy green?

 

Who’s gonna end the climate crisis?

Who’s gonna care for life in oceans?

We gotta grow in justice and peace!

We gotta grow in justice and peace!

 

Who’s gonna keep our soil alive?

Who’s gonna give us decent job?

Who’s gonna end inequality?

Who’s gonna build sustainably

 

Recycle, reuse, reduce

Conscientiously produce

Recycle, reuse, reduce

Conscientiously produce

 

It’s not just you

It’s not just me 

It’s all of us 

Why can’t we see?

 

It’s not just you

It’s not just me

It’s al of us w

Who long to be free?

 

   Who’s Gonna End’in video klibi UNDP ve Sertab Erener’in Youtube kanalında yayınlandı. Yapımını V7 Collective ajansının ve  Pelin Toksal’ın üstlendiği klibin yönetmen koltuğunda Enes Erkan oturdu. Görüntü yönetmenliğini Veli Kuzlu’nun yaptığı klipte açlık, su kıtlığı, ırk ayrımı gibi problemelerin görüntülerine yer verildi. Klipte UNDP’nin “Yok Oluşu Seçme” adlı kampanya videosu yer aldı. Birleşmiş Milletler’de konuşan Dinazoru Danimarkalı tiyatro ve sinema oyuncusu  Nikolaj Coster- Waldau seslendirdi. 

 

   Sosyal sorumluluk projelerinde sıkça yer alan Sertab Erener 2004 yılında Güneydoğu Asya’da meydana gelen tsunami sonrası yardım konseri düzenledi ve alınan tıbbi yardım malzemelerini  Sri Lanka’ya ulaştırmak için giden ekipte yer aldı. 2014 yılında kadın ve kız çocukların yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için Sezen Aksu’nun yazdığı “Kız Leyla”  2018’ de ise Bastırın Kızlar şarkısını seslendirdi. Yakın zamanda ise Covid 19 aşı kampanyasına destek verdi. 

 

HABER: PIRIL SONER

Facebook Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com